کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت آویشن شیرازی

دانلود پاورپوینت درباره آویشن شیرازی
دانلود پاورپوینت درمورد آویشن شیرازی
پاورپوینت آویشن شیرازی چیست
دانلود پاورپوینت فواید آویشن شیرازی
پاورپوینت موارد استفاده از آویشن شیرازی

دانلود پاورپوینت آویشن شیرازی جهت رشته ی گیاه شناسی و زراعت در قالب 30 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

آویشن  T.vulgaris  گیاهی است بومی نواحی شرقی مدیترانه با عدد کروموزومی 30= ۲n ، گیاهی چند ساله با بوته های متراکم و پر شاخه ، ریشه ی مستقیم و کم و بیش چوبی با انشعابات فراوان ، ساقه ی مستقیم و چهار گوش دارد که ارتفاع بوته معمولاً بین  20 تا   سانتی متر است. 50 پائین ساقه چوبی است در حالی که قسمت های فوقانی آن سبز رنگ بوده و انشعابات فراوانی دارد. برگ ها کوچک ، متقابل و کم و بیش نیزه ای شکل و بدون دمبرگ هستند. میوه فندقه ( شیز و کارپ چهار فندقه ) به رنگ قهوه ای تیره به طول 2-1 میلی متر است  که داخل میوه چهار بذر به رنگ قهوه ای تیره وجود دارد.

 

 

 

فهرست مطالب

معرفی و گیاه شناسی

مشخصات عمومی

مواد و عناصر غذایی

نیازهای اکولوژیکی

آماده سازی خاک

کاشت، داشت و برداشت

تکثیر رویشی

مراقبت و نگهداری

فراوری

خواص کاربردی

خواص دارویی

ترکیبات موجود در آویشن

اسانس آویشن

نگهداری

مصارف

و…

دانلود پاورپوینت آویشن شیرازی

دریافت و دانلود فایل”پاورپوینت آویشن شیرازی”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت کارگروه تخصصی خشک سالی ، سرما زدگی و مخاطرات کشاورزی

پاورپوینت مخاطرات کشاورزی
پاورپوینت خشک سالی
پاورپوینت سرما زدگی

دانلود پاورپوینت کارگروه تخصصی خشک سالی ، سرما زدگی و مخاطرات کشاورزی جهت رشته کشاورزی در قالب 42 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

کشاورزی دانش و هنر کشت گیاهان است. کشاورزی مهم‌ترین پیشرفت در ظهور تمدن بشری غیرمهاجر بود. توسعه کشاورزی و پرورش گونه‌های اهلی توسط انسان باعث افزایش غذای موجود و شکل‌گیری شهرها شد. کشاورزی متمرکز که بر اساس کشاورزی تک محصولی است، در قرن ۲۱ بیشترین خروجی را به خود اختصاص داده‌است، اگرچه هنوز، زندگی نزدیک به ۲ میلیارد انسان به کشاورزی معیشتی وابسته است.

 

 

 

برزشناسی مدرن، اصلاح نباتات، مواد شیمیایی زراعی مانند سموم دفع آفات و کودها و دیگر پیشرفت‌های فنی به شدت باعث افزایش بازدهی مزرعه‌ها شده، اگرچه باعث آسیب‌های گسترده زیست‌محیطی نیز شده‌است. برخی از این مشکلات زیست‌محیطی عبارتند از: تأثیرات در گرم شدن کره زمین، تخلیه سفره‌های زیرزمینی، جنگل زدایی، مقاومت به آنتی‌بیوتیک و استفاده از هورمون‌های رشد در تولید گوشت صنعتی. ارگانیسم‌های اصلاح شده ژنتیکی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه برخی از آنها در کشورهای خاص ممنوع هستند.

 

 

 

فهرست مطالب
 برسی مصوبات کارگروه قبلی (93/10/30)
گزارش پیگیریها و اقدامات دبیرخانه
چگونگی وضعیت استان در خصوص بارندگی وخشکسالی استان وپیشنهادات ارتقای شبکه هواشناسی استان(اداره کل محترم هواشناسی استان)
بررسی چگونگی تهیه طرح جامع خطر پذیری  وبانک اطلاعاتی و تعیین جانشین  در حوزه تخصصی کارگروه (مدیریت محترم بحران استانداری)
بررسی راههای پیشگیری وکنترل بیماریها وساماندهی حمل ونقل وجابجایی دام پیشنهاد حوزه کارگروه فرعی تخصصی آفات وامراض دامی 
(بازگشت به نامه 94/1121/803 مورخ 1394/1/29 اداره کل  محترم دامپزشکی)

دانلود پاورپوینت کارگروه تخصصی خشک سالی ، سرما زدگی و مخاطرات کشاورزی

دریافت و دانلود فایل”پاورپوینت کارگروه تخصصی خشک سالی ، سرما زدگی و مخاطرات کشاورزی”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت فیزیولوژی تنش در گیاهان باغبانی

پاورپوینت کنترل شوری در گیاهان
پاورپوینت در مورد تنش شوری
پاورپوینت تنش ها در گیاهان باغبانی

دانلود پاورپوینت فیزیولوژی تنش در گیاهان باغبانی جهت رشته کشاورزی در 13 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

تنش شوری یکی از تنش های غیرزنده مهم است که اثرات زیان باری بر کیفیت و عملکرد گیاه دارد.
مشخصه خاک شور سطوح سمی کلریدها و سولفاتهای سدیم است که در اثر آبیاری با آب شور بدون زهکشی و آبشویی کافی، چرای بیش از حد دام در مراتع، تخریب جنگل ها و… ایجاد میشود.
تعریف شوری: هنگامی که غلظت نمک های محلول خاک در ناحیه ریشه تا حدی بالا باشد که مانع از رشد بهینه گیاه شود.
علائمی چون: پژمردگی، برگ های تیره، ضخیم و با کوتیکول ضخیم را نشان می دهد.

 

 

 

فهرست مطالب:
گیاه شناسی
تنش شوری
صدمات شوری بر گیاه
راهکارهای تحمل و کنترل شوری
مروری بر منابع
شنبلیله
مروری بر منابع
نتیجه گیری کلی
فهرست منابع

دانلود پاورپوینت فیزیولوژی تنش در گیاهان باغبانی

دریافت و دانلود فایل”دانلود پاورپوینت فیزیولوژی تنش در گیاهان باغبانی”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت آفت سرخرطومی برگ یونجه

پاورپوینت آفت سرخرطومی برگ یونجه
پاورپوینت آفت سرخرطومی پسته
پاورپوینت آفت سرخرطومی یونجه
پاورپوینت آفت سرخرطومی ریشه یونجه

دانلود پاورپوینت آفت سرخرطومی برگ یونجه جهت رشته کشاورزی در قالب 21 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

 

يکی ازآفات مهم برگ يونجه سرخرطومی برگ يونجه است که در اکثر مناطق يونجه کاری کشور شيوع دارد. ميزان خسارت سرخرطومی يونجه درايران دقيقا تعيين نشده ولی می توان گفت که ۶۰ درصد از خسارت های کليه آفات يونجه مربوط به سرخرطومی می باشد. زمانی که ميزان آلودگی مزارع بالا است مديريت مبارزه با اين آفت درطول سال اهميت دارد. باتوجه به اين که دربعضی سالها خسارت سرخرطومی يونجه ازنظراقتصادی مهم نيست لازم است که زارعين باراهنمايی های مديريتی و توصيه های عدم استفاده ازسموم حشره کش آشنا شوند.

 

 

 

 

فهرست مطالب
مقدمه
زيست شناسي
چرخه زندگی
سرخورطومي های بالغ
خسارت
مديريت تلفيقي آفات
استفاده از واريته مقاوم
مبارزه شيميایی
نوع حشره كشها

دانلود پاورپوینت آفت سرخرطومی برگ یونجه

دریافت و دانلود فایل”دانلود پاورپوینت آفت سرخرطومی برگ یونجه”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت بررسی اهمیت گل‌ جالیز با تاكید بر روشهای كنترل

پاورپوینت گل‌ جالیز
دانلود پاورپوینت گل‌ جالیز
پاورپوینت درباره گل‌ جالیز

دانلود پاورپوینت بررسی اهمیت گل‌ جالیز با تاكید بر روشهای كنترل جهت رشته کشاورزی و زراعت در قالب 34 اسلايد و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش

 

 

 

گُل جاليز يا گلک (Orobanche) سرده‌اي از گياهان گلدار است که در حدود ??? گونه دارد.
اين جنس در ايران ?? گونه دارد که همگي انگل ديگر گياهانند.[?]
گل جاليز انگل مطلق ريشه گياهان دولپه بوده و به دليل فقدان برگ و سبزينه با جذب آب و مواد غذايي از گياه ميزبان سبب کاهش رشد و عملکرد، ايجاد پژمردگي و در نهايت مرگ آن مي‌شود.
کاهش عملکرد بسته به شدت حمله فرق مي‌کند در برخي موارد زارعان به دليل شدت آلودگي زمين کشت شده را رها مي‌کنند.

 

 

 

فهرست مطالب
مفهوم بيماريهاي گياهي                                   
اهميت بيماريهاي گياهي
طبقه‌بندي عوامل بيماريزاي گياهي
Biotic pathogens
سس‌ها                                  
علف جادوگر                          
گل‌جاليز                              
رشد ونمو گلهاي جاليز
اهميت و پذيرش روشهاي مختلف كنترل
منابع

 

 

 

 

دانلود پاورپوینت بررسی اهمیت گل‌ جالیز با تاكید بر روشهای كنترل

دریافت و دانلود فایل”پاورپوینت بررسی اهمیت گل‌ جالیز با تاكید بر روشهای كنترل”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت گل دهی در گردو

پاورپوینت درخت گردو
پاورپوینت گل دهی درخت گردو
پاورپوینت زمان گلدهی درخت گردو

دانلود پاورپوینت گل دهی در گردو جهت رشته کشاورزی در 20 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

درخت گردو، جوز یا گَوز از خانوادهٔ راش‌سانان است. انواع این درخت در چین، ژاپن، فرانسه و آمریکا کشت می‌شود مهم‌ترین گردوهای موجود در دنیا معروف به گردوی ایرانی است، زیرا ابتدا از ایران به خاورمیانه و از آنجا به یونان و روم و سپس به انگلستان و بعد به آمریکا برده شده‌است. گردوی ایرانی تنها گونه‌ای از این خانواده است که مغز آن از نظر خوراکی مصرف اقتصادی دارد. گردوی معمولی درختی است یک پایه که بلندی آن از ۱۰ تا ۲۵ متر قابل تغییر است، گردو دارای برگ‌های مرکب شانه‌ای است و درختی یک پایه است که گل‌های نر و ماده روی یک درخت به صورت جدا گانه ظاهر می‌شوند. گامت‌های ماده گردو دگر گشن است گرده افشانی آن به وسیله باد انجام می‌شود و حشرات در آن نقشی ندارند.

 

 

 

فهرست مطالب:
وضعیت درختان در سال 1383
مقایسه تاریخ برگدهی درختان در سال های 1385 تا 1388
مقایسه برگدهی در درختان گردو در بهار 1383
دوره پذیرش مادگی
طول دوره گل دهی ماده
تفاوت در ریزش گرده
ارقام زود گل و دیر گل
طول دوره ریزش گرده
گل دهی ارقام جمال و دماوند

 

دانلود پاورپوینت گل دهی در گردو

دریافت و دانلود فایل”دانلود پاورپوینت گل دهی در گردو”

کشاورزی و زراعت

دانلود تحلیل های علمی تولید گندم در ایران و جهان (اقتصاد گندم ایران )

ضایعات گندم و نان
تولید گندم در ایران
توسعه کشاورزی در ایران
بازاریابی صادراتی گندم ایران
دانلود مقاله تحلیل های علمی تولید گندم در ایران و جهان (اقتصاد گندم ایران )
سیستم همکاری در فروش فایل
همکاری در فروش فایل
فروش فایل
fileina
فروشگاه ساز فایل
فروشگاه فایل
خرید مقاله و تحقیق رشته کشاورزی

تحلیل های علمی تولید گندم در ایران و جهان (اقتصاد گندم ایران )

 
مقدمه
تا کنون کتابها، مقالات ، طرح های تحقیقاتی و سایر منابع علمی در باب تولید گندم در ایران و مزیت نسبی تولید این محصول در ایران همچنین، در مورد اینکه آیا مساله خود کفایی در تولید گندم در ایران اساسا لزومی دارد یا نه ، بحث های فراوانی کرده اند و هر یک فراخور نوع کار نتایجی نیز گرفته اند. برخی نتیجه گرفته اند که ما باید در تولید گندم خود کفا شویم برخی نیز نتیجه گرفته اند که اساسا نیازی به مطرح شدن بحث خود کفایی نیست و ایران در تولید گندم مزیت نسبی ندارد!
 
اگرچه هر یک از کارهای انجام شده در این زمینه قابل احترام هستند اما به نظر می رسد علت تفاوت در نتیجه گیری منابع علمی فوق الذکر این باشد که فرضیات و حیطه کاری که برای هر تحقیق در نظر گرفته شده است متفاوت بوده است. برخی از دیدگاه اقتصاد خرد به قضیه نگاه کرده اند ، برخی از دیدگاه اقتصاد کلان به قضیه نگاه کرده اند. برخی از دیدگاه اقتصاد جهانی و آزادسازی تجارت مساله را مورد بررسی قرار داده اند و برخی دیگر از دیدگاه سیاسی به قضیه نگاه کرده اند و برخی نیز از دیدگاه های فرهنگی و حتی مذهبی. اقتصاد خرد دستور به توقف تولید گندم می دهد اما اقتصاد کلان دستور به تداوم تولید می دهد.
 
 آزادسازی تجاری دستور به توقف تولید و اقتصاد سیاسی دستور به ادامه تولید. اهل سیاست خواستار تولید هستند اما برخی از اقتصاددانان مخالف و برخی دیگر موافق هستند. در این بین بنا به قدرت اجرایی داشتن هر یک از افکار فوق مساله خود کفایی گندم کم رنگ یا پر رنگ شده است اما به هر حال در نهایت تفکر غالب همان ادامه تولید و رسیدن به خودکفایی بوده است تا اینکه بالاخره پس از 40 سال ما به آ؛نچه می خواستیم رسیدیم و در سال زراعی 1383-1382 موفق به خودکفایی در تولید گندم شدیم. اما از آنجایی که مساله تولید گندم فراتر از بحث خود کفایی است و ایران سالیان سال باید بر اساس آن، تصمیم به تولید یا عدم تولید بگیرد، نیاز است که مساله تولید گندم در ایران با نگرشی همه جانبه ( اقتصادی ، سیاسی، فرهنگی ، اجتماعی ، مذهبی و ..) بررسی شود تا در نهایت بتوانیم به نتایجی جامع ، خالی از ایراد و قانع کننده در این مورد برسیم و بر اساس آن تصمیمی درست اتخاذ نماییم.
 
با توجه به احساس نیاز فوق ، بر آنیم تا مساله " مزیت نسبی تولید گندم در ایران و جهان " را که مفهومی اقتصادی است به صورت جامع بررسی کنیم. از این رو بصورت سلسله وار تحلیل هایی علمی در این زمینه به علاقمندان تقدیم خواهد شد.
 
 
کلمات کلیدی:

ضایعات گندم و نان

تولید گندم در ایران

توسعه کشاورزی در ایران

بازاریابی صادراتی گندم ایران

 
 
 
فهرست مطالب
تحلیل های علمی تولید گندم در ایران و جهان 1
مقدمه 2
بازاریابی صادراتی گندم ایران (3) 3
3- استاندارد ( جدا ) کردن محصول گندم 3
4- بسته بندی محصول گندم یا آرد گندم 5
5- تبدیل محصول گندم 7
6- انبارداری 8
7- تبلیغات 9
8- طرز فروش 10
9- قیمت گذاری 11
10- هزینه بازاریابی 11
گندم و یارانه در ایران : مشکلات نظام پرداخت 12
اهمیت و ارتباط یارانه های تولیدی و قیمت گذاری 12
مشكلات نظام پرداخت یارانه نهاده های تولیدی در ایران 14
یکپارچگی اراضی گندم و توسعه کشاورزی در ایران 14
ضرورت یکپارچه کردن زمین تحت بهره برداری کشاورزان 16
مفهوم یکپارچه سازی 17
بررسی و تحلیل خودمصرفی و خودعرضهای گندم 20
بررسی و تحلیل خودمصرفی و خودعرضهای گندم 21
بودجه سال 1385 ، بخش کشاورزی و گندم 23
آمارگیری و تناقضات آماری گندم 29
گندم نقطه ثقل ضایعات ملی(2) 37
تشریح ضایعات گندم و نان 37
دخالت های تنظیمی ( کنترلی ) 50
 
 
 

دانلود تحلیل های علمی تولید گندم در ایران و جهان (اقتصاد گندم ایران )

دریافت و دانلود فایل”تحلیل های علمی تولید گندم در ایران و جهان (اقتصاد گندم ایران )”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت ویروس های گیاهی

پاورپوینت آشنایی با ویروس های گیاهی
پاورپوینت کنترل بیماری ویروس های گیاهی
پاورپوینت شناسایی علایم ویروس های گیاهی

دانلود پاورپوینت ویروس های گیاهی جهت رشته کشاورزی در 12 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

در گیاهان بر خلاف گروههای دیگر ، ویروسهای رشته‌ای دراز زیاد دیده می‌شود. ماده ژنتیکی اکثر ویروسهای گیاهی RNA است، ولی در گروه ویروس موزائیک گل کلم از DNA تشکیل شده است. ژنوم در چند ویروس گیاهی به صورت قطعاتی در پیکرهای مجزا وجود دارد، به این گروه اصطلاحا ویروسهای چند جزئی نام نهاده‌اند.

 

 

 

فهرست مطالب:
شناسایی علایم ناشی از ویروسهای گیاهی در میزبان
گروههای اصلی ویروسهای گیاهی
صفات اختصاصی آلودگی ویروسهای گیاهی
اثر ویروس بر شکل ظاهری گیاه
اثر بر شکل گیاه و نحوه رشد آن
اثر بر رنگ گیاه
پيشگيري وكنترل بيماري

دانلود پاورپوینت ویروس های گیاهی

دریافت و دانلود فایل”دانلود پاورپوینت ویروس های گیاهی”

کشاورزی و زراعت

دانلود پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان

پاورپوینت کتاب زراعت عمومی
پاورپوینت خلاصه کتاب زراعت عمومی
پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از اسمعیلان
پاورپوینت کتاب زراعت از اسمعیلان

دانلود پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان جهت رشته ی کشاورزی در قالب 314 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

تولید غذا، پوشاک و سوخت همواره در طول تاریخ مهمترین مساله مورد توجه جوامع انسانی بوده است. تولیدات گیاهی، اساس تامین غذا را تشكیل می‌دهند، بطوری كه جیره غذایی بسیاری از مردم تقریبا بر مصرف مستقیم فرآورده‌های گیاهی متكی است. حتی گوشت و فرآورده‌های دامی نیز كه گاهی به جیره غذایی افزوده می‌شوند از تولیدات گیاهی منشاء می‌گیرند. تولید الیاف نیز مستقیما و یا به طور غیرمستقیم به گیاهان زراعی وابسته‌اند. در بسیاری از كشورهای فقیر و توسعه نیافته برای مصارف پخت و پز و تولید گرما عمدتا از گیاهان به عنوان سوخت استفاده می‌شود.

 

 

 

فهرست مطالب

کلیات و تعاریف

گروه بندی گیاهان زراعی

اندام های گیاه

عوامل محیطی موثر بر رشد گیاه

آماده سازی بستر بذر

بذر ذر زراعت

عملیات کاشت

عملیات داشت

عملیات برداشت محصول

آیش و تناوب زراعی

 

دانلود پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان

دریافت و دانلود فایل”پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان”

کشاورزی و زراعت

دانلود بررسی نیاز سنجی و اصول و مدیریت پرورش گاو

اصول پرورش گاو
مدیریت پرورش گاو
نیاز سنجی پرورش گاو
جایگاه دام و دامداری
بررسی نیاز سنجی و اصول و مدیریت پرورش گاو
دانلود پروژه پرورش گاو
دانلود پروژه دامداری
دانلود پروژه رشته دامداری

دانلود پروژه رشته دامداری

بررسی نیاز سنجی و اصول و مدیریت پرورش گاو

 
یشگفتار 
از آنجا كه پیشرفت و توسعه كشاورزی و دامداری مستلزم شناخت علمی اثر عوامل محیطی در رشد بهینه گیاه و دام و به كارگیری صحیح نهاده های كشاورزی همچون ماشین آلات ، آب ، كود و بذور اصلاح شده و… است ، ضرورت گسستن از بندهای بهره برداری سنتی از نهاده های كشاورزی و دامی و به كارگیری جدیدترین یافته های علمی در این زمینه به روشنی خود را نشان می داد . دیگر با عملكرد یك تن در هكتار گندم آبی ، تغذیه جمعیت انبوه و روزافزون امكان پذیر نبود . بنابراین راهنمایی روستائیان گرفتار روش های سنتی و ارائه مشورت های علمی به متقاضیان ایجاد تأسیسات كشاورزی و دامی ، آموزش هرچه بیشتر دانش آموختگان كشاورزی را در بانك كشاورزی ضروری ساخت . براین اساس و به كمك كارشناسان سازمان خواروبار جهانی ، دوره آموزشی « روش تهیه و برسی طرحهای كشاورزی » پا گرفت و در این زمینه كارشناسان ورزیده ای تربیت شدند كه سال ها آموزش این دوره را به عهده داشتند . 
 
           اكنون ، سال ها از آخرین چاپ منابع آموزشی این دوره می گذرد . در این مدت پیشرفت های چشمگیری در علوم كشاورزی و دامی و صنایع وابسته به آنها ، همچون سایر علوم صورت گرفته  است . اداره كل آموزش و بهبود مدیریت برآن است تا با بازنگری منابع این دوره ، ضمن به روز كردن محتوای منابع آموزشی ، حذف موضوعات كهنه ، جایگزینی مقولات جدید و به كارگیری روش های نوین آموزشی ، به بازسازی این دوره آموزشی بپردازد و تردید ندارد كه در این راه به یاری تمامی همكاران كارشناس نیازمند است و دست یاری آنان را به گرمی می فشارد . 
 
 
کلمات کلیدی:

اصول پرورش گاو

مدیریت پرورش گاو

نیاز سنجی پرورش گاو

 
 
مقدمه 
      انسان اولیه پس از این كه سالیان بسیار زیادی در جنگل ها ، دشت ها و غارها روزگار را با خوردن برگ ، دانه و میوه درختان و شكار حیوانات گذرانید به ساختن پناگاه پرداخت و توانست بعضی از حیواناتی را كه تا دیروز شكار می كرد ، رام و اهلی نماید. او توانست همراه با پیشرفت ابزار كارش جایگاهی مخصوص برای دامهایش در گوشه ای از مأوی و مسكن خویش بنا كند . پس از اهلی كردن دام و بهره برداری از محصولات آن ، دامداری های اولیه را شكل داد و بهره برداری اقتصادی و رفع نیاز جامعه بشری را سامان بخشید . در این دوران گاو  در كشورهای باستانی مصر ، یونان ، چین ، هندوستان و ایران اهمیت بسیاری داشته و پرورش داده می شده است و آثاری مادی ، كتابها و كتیبه های نوشته شده و نقوش به جای مانده در غارها از دلایل آن است . در آثار تخت جمشید و كاخهای مصر ، یونان و هندوستان كمتر كتیبه و سنگ نوشته ای    می توان یافت كه بدون نام یا تصویر گاو باشد .
 
 این دام بزرگ تأمین قسمت عمده ای از نیازهای اولیه همچون گوشت ، فراورده های لبنی و حتی انجام دادن كارهای سخت بشر را به عهده گرفت و شاید به همین خاطر تصویر آن در بین بعضی از اقوام ، مظهر قدرت و پرچم آنها شد و در میان بعضی از اقوام دیگر جایگاهی مقدس پیدا كرد .به عقیده بعضی از باستان شناسان ، هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح در خاورمیانه و در كنار رودخانه های دجله و فرات و كنار دریای مدیترانه اهلی كردن گاو مرسوم بوده است . اگر چه دامداری مبتنی بر كوچ نشینی به علت طی طریقهای طولانی و از دست دادن زمان پیشرفت زیادی نكرد ، اما پرورش گاو در اقصا نقاط دنیا ، به علت داشتن فرصت كافی ، به خدمت گرفتن تجربه و تكنولوژی ، رعایت اصول بهداشت ، مدیریت دامپروری و احداث جایگاه های مختلف ، به عنوان یك حرفه سود آورد توسعه یافت . 
 
 
 
 
فهرست مطالب 
پیشگفتار
 
فصل اول كلیات
مقدمه
نژاد  
دستگاه گوارش نشخواركنندگان
احتیاجات غذایی گاو شیری
قابلیت هضم غذا
روش های اندازه گیری انرژی
 

فصل دوم : جیره های غذایی

تغذیه دام
دستگاه گوارش گاو
خوراك گاو شیری
سیلو كردن.
ساختمان سیلو
مواد متراكم (كنسانتره) در جیره غذایی دام
جیره متعادل و متوازن
دسته بندی گله گاو شیری
مدیریت تغذیه گاوهای شیری پر تولید
ارزیابی وضعیت بدنی گاو شیری و رتبه بندی آن (B.S.C) 
 

فصل سوم : جایگاه دام

فضای لازم برای تركیب گله گاو شیری
اتاق شیر دوشی
زایشگاه
انبار علوفه ، كنسانتره ، سیلو ، پوشال
 

فصل چهارم : فیزیولوژی پستان

ترشح شیر و كیفیت آن
بیماری ورم پستان
مدیریت و پاكیزگی آغل
 

فصل پنجم : تلقیح مصنوعی و اصلاح نژاد

مراحل زایمان
 

فصل ششم : مدیریت دامداری  

بهداشت و بیماری دام
 

فصل هفتم : تهیه طرح گاوداری شیری

 

فصل هشتم : پرواربندی

راهنمای استفاده از جداول تركیب غذایی
منابع فارسی
منابع انگلیسی
 

دانلود بررسی نیاز سنجی و اصول و مدیریت پرورش گاو

دریافت و دانلود فایل”بررسی نیاز سنجی و اصول و مدیریت پرورش گاو”